Thuis bij familie in Pottsville

Na de mooie en drukke roodtrip langs de oostkust van Australië samen met Stefan zijn we weer terug gevlogen naar Rita en Barry, onze familie in Pottsville. Hier zijn we een dag of 10 verbleven om lekker uit te rusten en de omgeving nog wat meer te verkennen. Dit waren toch wel onze 10 meest luxe reisdagen tot nu toe! We leefden weer eens in een gewoon huis, in een woonwijk, we hadden een lekker bedje, een schone badkamer, Barry die elke avond heerlijk voor ons kookte (en we hebben zelf ook een paar keer wat gekokkereld, maar dat kon toch niet tippen aan Barry zijn kookkunsten), en Rita die verschillende keren in een paar minuten heerlijke zelfgemaakte scones uit de oven wist te toveren voor bij de ‘afternoon tea’. We werden opeens weer een beetje aan het ‘gewone leven’ herinnerd, wat eigenlijk helemaal niet zo verkeerd was. Zo hebben we weer eens gewerkt (community work op maandagmorgen) en op vrijdagavond aten we pizza voor de tv om het weekend te vieren.

We hadden voor deze dagen een autootje gehuurd zodat we ons eigen plan konden trekken en Rita en Barry niet meer dan nodig tot last zouden zijn. Pottsville ligt midden tussen Goldcoast en Byron Bay in, allebei op zo’n uurtje rijden. En tussen Goldcoast en Byron Bay in liggen ook veel kleine plaatsjes met leuke stranden. Er was dus genoeg te doen in de omgeving.

Zo zijn we een dag het binnenland in gereden, langs velden met suikerriet en langs ranches met paarden, naar Springbrook National Park. Dit park ligt in het regenwoud. We hebben er weer eens gehiket door de bossen naar watervallen. Het hiken deed ons weer een beetje aan Nieuw-Zeeland denken en de watervallen ook. Een mooie waterval was bij de Natural Arch, een rots in de vorm van een boog waar het water onderdoor ging. En de andere hoge waterval was Purlingbrook falls. Je had van hieruit mooie vergezichten over het regenwoud en de kust in de verte. Je kon Goldcoast, Byron Bay en Mount Warning (de hoogste berg in de omgeving) zien liggen.

Een andere dag zijn we naar de stranden van Byron Bay en Brunswick Heads gegaan en hebben vanaf het strand naar de surfers in de zee en alle mensen op het strand gekeken. En we zijn een dagje naar Kingscliff, Goldcoast en Surfers Paradise (het strand bij Goldcoast) gegaan, waar een Hardrock Cafe ligt (dat we uiteraard niet hebben overgeslagen) en waar Rik weer eens naar de kapper is geweest.

Ook zijn we een heel aantal dagen slechts de deur uit gegaan om even wat boodschappen te doen of om naar de plaatselijke markt te gaan. We hebben zo weer eens tijd gehad om de administratie bij te werken, om de belastingaangifte te doen, om al onze reisfoto’s weer eens goed bij te werken en te back-uppen en om het vervolg van onze reis uit te stippelen en wat dingen te regelen. Een aantal weken geleden hebben we al ons vliegticket uit Australië aangekocht, en dat gaat naar… Japan! Volgende week, op 18 maart vliegen we naar Tokyo. We hadden echter nog geen idee wat we precies in Japan wilden doen dus dat hebben we nu ook uitgezocht en een globale route uitgetekend (daar heeft Lisanne altijd plezier in). We hadden pas een aantal weken geleden de knoop doorgehakt dat het Japan zou worden. We hadden in eerste instantie namelijk Patagonië (Chili en Argentinië) in ons hoofd zitten, maar daar wordt het vanaf maart weer kouder en minder goed weer. In Japan echter begint eind maart het bloesem seizoen en gaan door het hele land de mooie kersenbloesems in bloei. We hebben dus besloten om voor het land te kiezen waarvoor het eind maart/april de meest ideale reistijd is. Vooral Rik is helemaal is zijn nopjes, hij probeert het idee om naar Japan te gaan er al een jaar bij Lisanne in te masseren… Het is hem gelukt!

Ook hebben we weer een klein beetje geproefd aan wat werken is! Naast dat we een klein beetje mee hebben geholpen in het huishouden hebben we samen met Rita en Barry wat community work gedaan. Elke maandag ochtend om 7 uur (voor de hitte in komt zetten) gaan ze met een groepje voornamelijk gepensioneerde mensen in de duinen bij Pottsville werken om die te onderhouden. Wij zijn gekleed in de felgele werkoverhemden een keer mee gegaan. Heel veel werk hebben we eigenlijk niet gedaan, Barry had er te veel plezier in om ons te vertellen over de planten die in de duinen groeien, en te laten zien welke planten ze zelf geplant hebben en welke ongewenste onkruiden ze eruit trekken. We hebben wat ongewenst onkruid uit getrokken en wat rommel opgeruimd.

Verder hebben we tijdens de afternoon tea met versgebakken scones met jam en cream (hmmm lekker!!) wat kennis gemaakt met de buren. Grappig om te zien hoe ze hier een Cuppa doen (koffie drinken) en hoe het dagelijks leven hier is. In het begin een beetje gek om iemand anders zijn koelkast in te duiken en zo, maar we hebben ons heel goed thuis gevoeld. Ook zijn we weer helemaal bijgepraat over allerlei familieleden waarvan we niet eens wisten dat we ze hadden. Rita en Barry waren super relaxt en gastvrij. Als bedankje hebben we ze een avondje mee uit eten genomen.

Wij zijn nu weer helemaal opgeladen om verder te reizen. Alle administratie en foto back-ups zijn weer bij. In Australië staan alleen de Outback (Ayers Rock) nog op het programma, en daarna vliegen we door naar Melbourne, waar we naar de Australian Grand Prix (Formule 1) gaan!

See yah mates! R&L

Foto’s Pottsville & Surfers Paradise

1 reactie

  1. Britt
    2019 - 03 - 13

    Haha Lies!! Met een zonnebril!! Hahaha!! Jullie zien er gelukkig uit luitjes, heel veel plezier met de race zondag. Ik doe mee met een F1 poule op het werk, dus ik verheug me er ook op! X Britt

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

This content is protected