Backpack uitrusting

Eenmaal besloten om een wereldreis te gaan maken ga je ook nadenken over alle spullen die je wilt meenemen. Al snel wordt duidelijk dat je een fatsoenlijke basis uitrusting nodig hebt om comfortabel en flexibel te kunnen reizen.
De echte basis die je nodig hebt is een backpack waarin voldoende ruimte beschikbaar is om je kleding, schoenen en andere accessoires mee te nemen. Daarnaast willen we nog een kleine rugzak/backpack meenemen die je op je borst kunt dragen. Dit voor dagtripjes en als cameratas.

Een aantal jaar geleden hebben we al een backpack aangeschaft van Alpine Lowe. Hiervoor zijn we bij een specialist geweest die ons wegwijs heeft gemaakt in de wereld van backpacks. Iedere backpack heeft een andere pasvorm, lendesteunen, inhoud (liters) en tasindeling. Een van de belangrijkste punten is de pasvorm. Zit een backpack direct lekker op je rug of mis je toch iets. Test dit altijd met gewicht in de backpack voor een realistisch beeld. Qua afstellingen zijn nagenoeg alle backpacks op maat in te stellen waardoor de pasvorm goed zou moeten zijn. Zorg ervoor bij het passen dat het gewicht van de tas voornamelijk leunt op de heupen. Hiervoor is het belangrijk dat je de zwaarste spullen in het midden van je backpack opbergt en de lichtere spullen onder of boven in de backpack opbergt. Wat wij tevens belangrijk vinden is dat de compartimenten van de backpack vanuit meerdere punten te bereiken zijn. Zo hoef je niet je hele backpack leeg te halen om die onderbroek die op de bodem ligt te pakken.

Uiteindelijk hebben wij gekozen voor een tweede backpack van Alpine Lowe. Hieronder vind je enige foto’s van beide backpacks:

Backpack 1: Alpine Lowe Manaslu 65+10

                 

Backpack 2: Alpine Lowe Cerro Torre 65+85

Tijdens het speuren naar backpack verhalen zie je vele tips en tricks met betrekking tot de uitrusting/accessoires die bijdragen aan een comfortabele reis. De volgende accessoires denken wij nodig te hebben tijdens onze reis. Hiervoor geldt ook, als we iets missen kunnen we nog altijd onderweg iets kopen.

Multifunctioneel Zakmes, Zaklamp, Powerbank, Mes vork en lepel.


Daarnaast zullen we ook nog twee mokken meenemen waaruit we soep, drinken of een maaltijd zoals noodles kunnen nuttigen.

Ook nemen we een slaapzak, microvezel handdoek en opbergzakken mee. De slaapzak kan altijd van pas komen als er geen of vuil beddengoed beschikbaar is in het hostel, evenals de handdoek. Tevens is de slaapzak zo dun dat deze ook goed kan worden gebruikt tegen muggen die op de loer liggen. De opbergzakken moeten het indelen van de backpack makkelijk maken. Door je kledingstukken te verdelen in meerdere opberzakken hou je alles overzichtelijk en hoef je niet steeds te graaien in je backpack om iets te vinden.

Omdat we tijdens onze reis veel zullen wandelen is het ook belangrijk om goed schoeisel te hebben. Inmiddels maken we al een aantal jaar gebruik van berg/wandelschoenen tijdens onze vakanties en deze zullen dan ook niet ontbreken op onze wereldreis. Daarnaast is het ook goed om stevige wandelsokken mee te nemen die extra steun geven tijdens het wandelen.

 

2 reacties

  1. LxH
    2018 - 07 - 09

    Leuk geschreven! Heb je ook besloten om een paar objectieven thuis te laten of kon je niet kiezen? 😉

    Beantwoorden
    1. Rik
      2018 - 07 - 09

      Aangezien we veel onderweg zijn met onze backpacks is het van belang om zo min mogelijk gewicht mee te nemen. Ditzelfde geldt ook voor camera objectieven. Uiteraard gaat de spiegelreflex camera mee op reis. Ik heb besloten om mijn 24-70mm zoom en 50mm prime objectieven mee te nemen. Dit houdt in dat ik toch de keuze heb gemaakt om de 70-300mm zoom lens thuis te laten (met een beetje pijn in het hart) om zodoende gewicht te besparen.

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

This content is protected